tisdag 12 mars 2013

stress

Alla har väl varit med om stressiga perioder, det kan antingen vara för mycket prov/läxor eller att hinna med att göra allt man ska. Men hur kan man försöka motverka stressen?

Stress är nämligen bra och dåligt.

Stress är dåligt för du blir slarvigare, tänker inte lika bra och din kropp får ständigt saker som den måste göra.

Stress är bra för att det gör att du får gjort saker, men som sagt, för mycket är inte bra!

Jag upplever att det är väldigt många ungdomar så drabbas av det, det är prov, inlämningar och, många har mycket fritids aktiviteter. Så nu ska jag säga 5 tips om hur man kan motverka stressen!

1. Det här kan låta konstigt men om du har mycket att göra och du är jätte stressad, ta bort en/några saker från ditt schema! proritera det som verkligen är viktigast. Din kropp måste få vila och tänk att ju fler saker du har desto mer stressad blir du och det resulterar att du kanske inte presterar lika bra.  
 
2. Tänk alltid efter om det är de du känner är stresigt verkligen är så jobbigt? kanske är det lättare att göra än du tror och du kanske får en annan bild av det och blir stressad

3. Någon dag är du förtjänd att inte behöva göra någonting. Gör det du älskar, t.ex vara med kompisar, äta god mat (ja, god mat är en sak jag hoppas många gillar) ^^ ta hand om dig den dagen, en ansiktsmask och ett bad med ett lavenderljus är ett perfekt avslut.

4. Se inte det som du är stressad för som en pina, försök göra om det till något kul. Ha någon vid din sida så du får det roligare!

5.  Sist men inte minst, försök proppa in något som du gillar att göra! t.ex vara med en kompis. Här ska du försöka glömma allt med stress och göra ! det är inte meningen att prata med ens kompis om hur stressigt allting är. Forget it! det är din tid nu och inget ska förstöra det! ;)

Hoppas ni gillade inlägget!











 
XOXO Alice













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar