torsdag 13 september 2012

en tonårings..

..största fasa kan vara många olika saker, men framför allt, finnar. Håller ni inte med? när man vill göra som bästa ifrån sig och vaknar av att se en svullen röd finne i pannan kan vara förödande. Alla har olika hudtyper, vissa har fet hy, torr hy och felfri hy.

Om man har fet hy kan man använda ett ansikts vatten, men undvik ansiktsvatten med alcohol. Alcohol torkar ut och gör att talgväxeln (talg är hyns fett) producerar ännu mera talg för att hyn blir torr! Se till att man hittar just passande proukter för dig, det gäller att prova sig fram.

Om du har torr hy är det massa fukt! fuktkrämen ska glida in i huden och inte kännas för tjock. Den ska kännas återfuktande och om fuktrkrämen bara lägger sig som en yta på huden, så byt! fuktkrämen är viktig! Om du som har torr hy kan också använda ansiktsmasker. Men använd då rekommenderade och bra ansiktsmasker. Jag köper inte ansiktsmasker bara sådär. Men jag kan rekommendera den här!
ansiktsfukt mask!
 
bästa fuktkrämen!
 
 


Om du har felfri hy, kan jag bara säga grattis! ha då en bra rengörare, och en fuktkräm! Om det känns hyn behöver mer omtanke så använd en ansiktsmask.

Om du har en finne som håller på att dyka upp, så peta inte för mycket. Risken är bara att finnen blir svullnare och rödare, och gör den mer synligare. Och ta gärna och pudra över lite mineralpuder över den! Och kom ihåg! Det är ingen som ser din hy som du ser den. Om du tycker din finne ser ut som en krater så lägger folk kanske inte ens märke till den.

 
Hoppas ni fick lite tips nu!
 
 
 
 
 
 
 
 
xoxo Alice

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar